Tyskerne har vedtatt nye bestemmelser for cannabisbruk.

  • Privatpersoner kan ha inntil 50 gram cannabis
  • Den enkelte kan dyrke inntil tre cannabisplanter hjemme
  • Medlemmer av cannabisklubber kan dyrke og bruke cannabis sammen

Tysklands mål skal være å erstatte det svarte markedet, bedre folkehelsen og beskytte barn og unge. Ja da, det skal de oppnå ved at godt voksne samles rundt hasjpipene (og kokain-striper?), mens ungene fortsetter med hasj, kokain og MDMA på hjemme-alene-fester akkurat som i dag.

 

Og hvor skal de 50 grammene komme fra, om ikke fra det svarte markedet? Det er vel ingen som tror at de kommer fra de tre potteplantene i private hjem.

STRATEGI FRA LEGALISERINGSBEVEGELSEN:

Tiltakene kan bare forstår i lys av den strategien vi aner fra legaliseringsbevegelsen. Dette er en kynisk strategi mot det endelige målet som er sidestilling av ulike narkotiske stoffer med omsetning og bruk av alkohol.

Gjennom å etablere forestillingen om at cannabis er noe alle bruker, håper de at folk også skal svelge troen på at det også er ufarlig – ja bent fram sunt. På samme måte som folk flest ser på alkoholbruk som en rettighet mens de distanserer seg fra alkoholskadene.

Som så mye annet fra legaliseringstilhengere, er tåkepratet framtredende. Jo mer håpløse bestemmelser, desto bedre er det for dem, da uklare og ikke praktiserbare bestemmelser kan brukes som argument for ytterligere liberalisering i neste runde.

50 gram pr person sier jo ingen ting om mengden bruk. Det sies heller ikke noe om hvor potent stoffet skal være. Og hvor skal de 50 grammene komme fra, om ikke fra det svarte markedet? Det er vel ingen som tror at de kommer fra de tre potteplantene i private hjem. Det blir enda mer lukrativt å bli dop-langer!

De unge som i dag knabber vodka fra foreldrenes barskap, får nå tilsvarende fri tilgang til mammas og pappas ene hektogram med marihuana, og ingen kan forhindre det. Og vinduskarmen kan pyntes med cannabisplanter, og ingen vil reagere så lenge resten av plantasjen ikke synes fra gata.