1991
Landsmøtet i FMR ble holdt den 23. februar i Losjelokalet i Møllergata 38 i Oslo, med 11 deltakere til stede.
Thrond Haugen ble gjenvalgt som forbundsleder. Med seg i styret fikk han: Knut T. Reinås, Helge Gundersen, Arild Nesdal og Arne Gustavsen, med Hildbjørg Fludal og Martha Linchausen som varamedlemmer. Viktigste sak på landsmøtet var vedtak om et nytt prinsipp-program for FMR. Denne gangen var det en saklig og entusiastisk debatt, og dette programmet gjelder med små endringer fortsatt i skrivende stund, 13 år etter.
Landsmøtet gjorde flere uttalelser, bl.a. til den norske regje-ring, med forslag om en egen miljøavgift på alkohol, ca. 2 prosent av utsalgspris, som kunne gå til et miljøfond for å finansiere alkoholfrie miljøtiltak. Dette ville likevel bare bli en brøkdel av det som investeres i skjenkesteder pr. år, og bare en brøkdel av det det ville ha kostet dersom prinsippet var at alkoholen skulle koste nok til å betale for den skade den forvolder. Medlemstallet ble i årsmeldinga oppgitt til 175, pluss 95 registrerte sympatisører.
Av store arrangementer kan nevnes sommerseminar på Solbakken folkehøgskole 17.-21. juli, i samabeid med Ungdom Mot Narkotika med 24 deltakere. Narkotikapolitikken sto i sentrum, men det var også argumentasjonstrening mot alkohol. Det ble arrangert dansekurs to av kveldene, og en av dagene var formiddagen avsatt til aksjonsdag på Kongsvinger og Skarnes, hvor man delte ut løpesedler og solgte Mot Rusgift.
17. mai ble det også arrangert dansefest i samarbeid med Stovner bydel i Oslo.
Også dette året satset man på dansekurs og dansefester, og nyttårsfesten på Stovner Conventum hadde 130 betalende deltakere.
En møteserie i Oslo hadde temaer som: "Alkohol - helsemessig eller sosialt problem?", "EF og rusgifter", "Massemedia og rusgifter", "Positiv rus", og "Prinsipper for en organisert rusgiftmotstand i framtida".
Det ble også utgitt en "Rusgiftpolitisk ordliste", i samarbeid med UMN, NGU og DNTU, etter at man hadde fått Norsk Gallupp til å gjennomføre en spørreundersøkelse bl.a. om hva folk forbinder med .begrepet "rusgift".
1992
Landsmøtet i FMR ble holdt den 29. februar i Losjelokalet i Møllergata 38 i Oslo med 11 medlemmer tilstede.
Thrond Haugen ble gjenvalgt som forbundsleder. Med seg i styret fikk han: Knut T. Reinås, Arild Nesdal og Kaj Hejer, med Jens Andersen og Helge Gundersen som varamedlemmer. Styret fikk fullmakt til å supplere seg selv med et femte styremedlem. Fra Rusmiddeldirektoratet fikk man midler til å utarbeide et hefte med teksten "Alkohol - Kutt ned - Kutt ut?". Heftet ble produsert i stort opplag og ble sendt ut gratis til sosialkontorer, helsestasjoner og rusgiftinstitusjoner.
FMR var med i forberedelsene til markering av den inter- nasjonale dagen mot narkotika 26. juni.
1993
Årsmøtet dette året ble sløyfet.
Studentprosjektet ble igangsatt. Hensikten var å orientere FMRs aktivitet mer mot de høyere lærestedene. Prosjektets formål var å:- Skape et rusgiftpolitisk nettverk på de høyere lærestedene
- Øke bevisthetsnivået om rusgiftproblemene og alternativene til rusgiftbruk
- Skape rusgiftfrie studentmiljøer
- Skape økt motstand mot alkoholkuturen og narkotikaliberaliseringstendensene i studentmiljøene
- Oppmuntre studenter til å slå inn på en rusgiftpolitisk fagkarriere.
Anders Slaatsveen var ansatt i perioden 20. august til 1. desember og Ingunn Røberg ble deretter ansatt i 40 prosents stilling som prosjektleder. En egen styringsgruppe ble opprettet, med representanter også fra Juvente og Ungdom mot narkotika. Studentprosjektet kom først i gang på slutten av året.
1994
Årsmøte ble holdt 16. april i Norsk Avholdsbibliotek, Møllergata 38.
Ved valget ble Thrond Haugen gjenvalgt som forbundsleder, og med seg i styret fikk han Jens Andersen, Arild Nesdal, Kaj Hejer og Knut T. Reinås, med Mona Ridder Nilsen som varamedlem. Medlemstallet ble i årsmeldinga oppgitt til 204, mens antallet registrerte sympatisører var oppe i 104. Det blir konkludert med at FMR i motsetning til andre avholdsorgani-sasjoner er i fortsatt vekst.
Dette landsmøtet vedtok at FMR på rusgiftpolitisk grunnlag skulle oppfordre medlemmene om å stemme nei til EU i den tilstundende folkeavstemningen.
Studentprosjektet kom ordentlig i gang. I høstsemesteret overtok Bernt Sønvisen prosjektlederjobben. Det blir i årsmeldinga oppsummert at FMR som et resultat av prosjektet på det tids-punktet hadde kontaktpersoner ved alle universitetene i landet, samt ved 8 høgskoler.
Flere store arrangementer ble gjennomført, bl.a. dagskonfe-ransen "Vold og skjenkepolitikk", som ble gjennomført med 70 deltakere, og dagskonferansen "Skadereduksjon", som ble gjennomført med 50 deltakere.
Et helgeseminar om EU på Haraldsheim i Oslo uka før folkeavstemningen, hadde 25 deltakere fra hele landet.
Høsten 1994 startet FMR som første rusgiftpolitiske organisa-sjon opp med egne hjemmesider på Internett. Det som ble lagt ut i første omgang var prinsipp-programmet til FMR og noen nummer av Mot Rusgift. Det blir rapportert at i perioden oktober-desember 1994 hadde i underkant av 1000 kontaktet www-sidene til FMR.
Den nye internett-satsinga medførte også at man ville markedsføre seg på engelsk. En del av studentprosjektet ble brukt til å oversette en del FMR-materiell til engelsk. Det engelske navnet på organisasjonen ble League Against Intoxicants (LAI).