Fra nyttår 1963 ble han tilsatt ved Lærerhøgskolen, som leder av pedagogisk seminar, og han var der til han gikk av med pensjon i 1979. Han kom med i avholdsbevegelsen gjennom DNT, og var DNTU-leder 1932-34. Gjennom hele livet var han aktiv i DNT, samtidig som han fra 1950-tallet også var sentral i Norsk Læreravholdslag. Han var også aktiv politiker i Trondheim fra 1947 til 1963, og markerte seg som lokal-historiker og litteraturformidler. Som ungdom var han innom NSUA, og opp gjennom åra var han en benyttet ressursperson for avholds-rørsla i hele Trøndelag.
"Jeg er født inn i en DNT-familie, i 3.generasjon på morssida. Det var en betydelig større aktivitet på 1920-30-tallet enn det er nå, med god aktivitet fram til 1950-60-tallet. Tidvis har vi hatt samarbeid med IOGT, og vi har et godt forhold.
Det var nokså naturlig å delta i NSUA i studietida. Studentavholdslaget i Oslo var ganske aktivt på 1930-tallet.
Jeg var hele tiden menig medlem, men hadde et par verv i lands-sammenheng, bare en kort tid. Jeg hadde nok verv på andre kanter.
En av mine første opplevelser i NSUA var et Scharffenberg-jubileum. SA laget en fest som ble holdt dagen før et rundt tall - trolig 60-årsdagen (i 1929). Når festen ble holdt dagen før dagen, visste de at han ville komme. Og ved midnatt reiste Bjarne Rognlien seg og holdt en tale for Johan Scharffenberg. Det var en ren overrumpling, men Johan Scharffenberg reiste seg og svarte, og han var en person som det alltid var en stor opplevelse å høre.
NSUA arrangerte også foredragskurs bl.a. på universitetet, hvor bl.a. Ragnar Vogt var en av foredragsholderne, kanskje den som ble lagt mest merke til, og hvor bl.a. en svensk vitenskapsmann for første gang snakket om promilleproblemer ved bilkjøring - det var faktisk på et NSUA-møte at det for første gang ble introdusert på norsk. Det var trolig i 1933, før vi altså fikk vår første promillelovgivning - jeg tror det var i 1936. Bjarne Rognlien og Ragnar Vogt var også mennesker man hørte på med stor interesse, og Otto Lous Mohr var en av foredragsholderne, så den medisinske fagkunnskapen sto veldig sterkt i avholdsrørsla den gangen. Rektor Didrik Arup Seip var jo medlem av NSUA så lenge han levde, og opptrådte også som foredragsholder og var aktiv med artikler. Så det var en tid da det var mer blest om opplysningsarbeidet enn det har vært mulig å få til seinere. - - "
Intervju 4/3-1985 v/Eivind Hasle